Preguntes freqüents relacionades amb el pla d’obertura i funcionament COVID-19

Per què no s’han desdoblat tots els cursos en tres grups?
Tot i haver rebut una plantilla de suport de 5 mestres i que alguns especialistes han passat a ser tutors, no ens ha estat possible fer tants desdoblaments per manca de professorat, recursos i espais.Els grups estaran barrejats?
No. En la mesura que sigui possible, l’alumnat estarà en grups estables de convivència.Com seran les entrades i sortides de l’escola?
Demanem màxima puntualitat i màxima rapidesa en les entrades i sortides.
Al pla d’obertura teniu detallades les portes i els horaris d’entrada i sortida per grups.
Només les famílies de P3 d’educació infantil podran entrar a recollir l’alumnat dins l’escola (1 sola persona per alumne), la resta de famílies ho faran des de les portes.Com ens hem d’esperar a les portes o als espais que ens indiqueu?
Respectant la distància de seguretat.Què passa si arribem tard?
Si arribeu tard en una franja horària i els companys ja han pujat a l’aula, l’alumne/a s’esperarà a la porta d’entrada amb el professor/a que vetlla pel compliment de les normes sanitàries fins que pugui pujar a la seva classe. En cas que tingueu metge o algun retard justificat, SEMPRE heu de passar per l’administració. NO podreu entrar dins l’edifici.

L’alumnat ha de portar mascareta?
Si. Als espais comuns tothom ha de portar mascareta. Els nens i nenes d’infantil no estan obligats a posar-se-la, però recomanem que se la posin en les entrades i sortides de l’escola.Què hem de portar a l’escola?
A banda del que pugui demanar cada classe, Primària i Secundària ha de portar una mascareta de recanvi dins una bossa amb el nom. Aquest any no podrem beure en gots, per tant tothom haurà de portar una ampolleta o cantimplora amb el nom, preferiblement reutilitzable, que cada dia vindrà plena de casa.Com es farà l’acollida?
Som conscients que l’alumnat fa 6 mesos que no venen a l’escola. El més important per a nosaltres és l’acollida emocional. Els primers dies es farà un treball intensiu d’acció tutorial per conèixer al grup, identificar situacions que es puguin donar de por, de neguit, etc.Es faran sortides i colònies?
Davant aquesta situació excepcional, les sortides s’organitzaran per trimestres. De moment es faran aquelles sortides que l’escola cregui que comporten el mínim risc pels vostres fills/es. A mida que tinguem més informació us ho farem saber.Què passa amb les activitats internivell?
A l’escola es fa l’apadrinament lector, aquest curs es seguirà fent però de manera telemàtica.Es faran extraescolar?
Estem pendents de l’evolució de la pandèmia per dur o no a terme les activitats extraescolars. A finals de setembre es valorarà el seu inici.

Quin ús es farà de la biblioteca de l’escola?
La biblioteca serà una aula dins l’horari escolar. Fora d’aquest, l’AMPA gestionarà aquest espai garantint les mesures de seguretat.Com serà l’estona del pati?
L’alumnat baixarà al pati en els horaris establerts respectant les distàncies amb espais delimitats per cada grup estable.Com serà l’estona de dinar?
En aquest mateix Mail teniu adjunt i detallat el pla d ́organització del menjador i temps del migdia que ens ofereix Campos Estela.Aquesta nova organització serà vàlida durant tot el curs?
No ho sabem. Anirem adaptant-nos al context i a les directrius que ens marqui el departament de salut i educació. Us anirem informant de les novetats via clickedu o Mail, per tant és molt important que actualitzeu les vostres dades personals a clickedu.Estic angoixat/da amb el nou curs, no patiran els nens i nenes?
La família estarà informada de qualsevol anomalia que veiem, i en cas que des de casa tingueu dubtes o preguntes, podreu contactar amb els vostres tutors via clickedu. Com a equip docent ens comprometem a normalitzar la vida al centre al màxim possible, a mantenir la calma, explicar bé la situació i les normatives amb què ens trobem i acompanyar tot el que calgui als vostres fills/es i a vosaltres. Us demanem que confieu en l’equip educatiu de l’escola i que qualsevol aportació sigui des de la complicitat i la confiança en nosaltres i en la nostra feina.

Pla d’obertura 2010-21

Servei de menjador escolar

Activitat del menjador

L’Escola Mare de Déu de Montserrat tenim la prioritat de cuidar el benestar dels nostres alumnes i la tranquilitat de les families.

Share This Post!