Celebrem la English week, festivitat de Saint Patrick

Aquesta setmana, l’escola Mare de Déu de Montserrat ha celebrat la English week (la setmana de l’anglès), que tractava sobre la festivitat de Saint Patrick.

Durant aquests dies, a les hores d’anglès, l’alumnat d’infantil, primària i secundària ha fet activitats conjuntes sobre aquesta festivitat. Tots junts hem après sobre la història de St. Patrick i sobre la cultura d’Irlanda.

Hem parlat també sobre la llegenda dels Leprechauns i hem après aspectes característics d’aquests!

Jornada de portes obertes

L’alumnat de secundària ha preparat cançons i activitats com sopes de lletres, mots encreuats i qüestionaris que estaven adequats a cada curs de primària. De la mateixa manera que el cicle superior de primària ha preparat activitats per a uns grups de cicle mitjà i inicial.

St. Patrick se celebra el 17 de març i és un dia molt especial a Irlanda, ja que es commemora la mort d’aquest missioner que va ajudar a molta gent durant el segle V. Durant aquest dia, els carrers d’Irlanda es tornen verds mentre que la gent participa i gaudeix de la desfilada.

De fet, també conta la llegenda que durant l’estada de St. Patrick a Irlanda, va fer fora totes les serps que hi havia. Per això diuen que ara és molt difícil poder veure-les! Actualment, el dia de St. Patrick se celebra arreu del món, sobretot als països de parla anglesa.

El fet de dur a terme un projecte comú entre infantil, primària i secundària ha permès unir l’anglès entre aquestes etapes i promoure el desenvolupament de les habilitats comunicatives del nostre alumnat al mateix temps que han aprofundit en la història i la cultura d’Irlanda.

A través d’aquest projecte, hem treballat el treball en equip i la seguretat de l’alumnat per transmetre coneixements, convertint-se en un referent pels més petits i petites de l’escola.

Aquest projecte ha estat molt benvingut i acollit pel nostre alumnat, i per això continuarem treballant en altres projectes on tots i totes estiguem involucrats!

Share This Post!