Cursa electrònica

Aquest any, els alumnes de 5è de primària estem participant en una iniciativa innovadora a Catalunya coneguda com la Cursa Electrònica. Per comprendre com funciona aquesta cursa, hem completat dues sessions de formació (3 hores en total).

Durant aquestes sessions, hem après sobre la cadena de subministrament de l’electrònica i els impactes socials, laborals i ambientals relacionats amb aquesta. També hem après sobre la importància de recollir i reutilitzar correctament els residus electrònics.

La Cursa Electrònica es desenvoluparà al llarg de quatre setmanes, des del 23 d’octubre fins al 16 de novembre. Aquesta cursa consistirà en la recollida de residus elèctrics i electrònics, i serà una competició entre 8 escoles de primària a Rubí. L’objectiu és recollir tants residus com sigui possible, fomentant el treball en equip i la cooperació dins de cada escola, liderada pel nostre alumnat de 5è de primària. L’escola que aconsegueixi reciclar la quantitat més gran de residus serà reconeguda com l’escola guanyadora i rebrà una excursió escolar com a premi.

A més de la recollida de residus, també tenim altres responsabilitats:

  • Com a reporters, escriurem articles i promocionarem la recollida de residus a les xarxes socials, així com realitzarem entrevistes a la ràdio i premsa.
  • Alguns de nosaltres serem els encarregats de registrar tots els articles recollits.
  • Sortirem a demanar i recollir residus a la nostra comunitat i barri.

Pel que fa als residus que recollirem, es tracta de tots els aparells elèctrics i electrònics en desús que funcionen amb endolls, bateries o piles. És important destacar que aquests aparells han de ser pràctics i cabre en els contenidors que s’ubicaran a l’escola, amb una mida màxima de 50 x 50 cm. Si és possible, demanem als participants que retirin les piles i bateries abans d’entregar els dispositius i les portin a un punt verd per al seu reciclatge adequat. També podem portar les piles als punts de recollida designats en alguns establiments.

Si teniu aparells elèctrics o electrònics no desitjats a casa vostra, o si els vostres familiars i amics en tenen, us encoratgem a córrer la veu i portar-los a l’escola.

L’objectiu és recollir la quantitat més gran possible d’aquests residus, la qual cosa no només és beneficiosa per al medi ambient, sinó que també ens ofereix l’oportunitat de guanyar una emocionant excursió escolar.

Us agraïm moltíssim per la vostra participació en aquesta iniciativa!

Share This Post!